Златина Дукова с поздрав към ахиварите за празника им
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 07.10.2011Коментари ()754
На 10 октомври 1951 г. с Указ 515 на Президиума на Народното събрание на Народна Република България към Министерството на вътрешните работи е учредено Архивно управление за създаване на Държавен архивен фонд. Тази дата се счита за професионален празник на работещите в архивохранилищата.

По този повод г-жа Златина Дукова, заместник областен управител изпрати поздрав до г-жа Данка Георгиева, директор на Регионална дирекция "Архиви" - Бургас с териториални отдели в Сливен, Стара Загора и Ямбол:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ГЕОРГИЕВА,

Създадена преди 60 години Държавна агенция "Архиви" и до днес е запазила основното си предназначение - да бъде документалната памет на нацията!
Всеотдаен и високо професионален е трудът, който служителите в териториалните отдели от Вашата дирекция влагат за издирване, събиране и регистриране на архивните документи, свързани не само с историческите факти и събития, но и с живота и делото на бележитите личности от региона.


Позволете ми сърдечно да Ви поздравя с професионалния празник и да пожелая на Вас и всички, свързали житейския си път с архивистиката, здраве и успех, амбиция и енергия за задачите, стоящи пред Вас за опазване на документалното богатство на Област Бургас!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zlatina-Dukova-s-pozdrav-kum-ahivarite-za-praznika-im-293773
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.