Хвърлена димка опуши депутатите в парламента
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 07.10.2011Коментари ()794
© Burgas24.bg
Хвърлиха димка пред парадния вход на Народното събрание. В кулоарите на парламента се разнесе пушек, докато депутатът от парламентарната група на Коалиция за България Мая Манолова даваше брифинг. Заради инцидента брифингът бе за кратко прекъснат.

Малко по-късно служителите на полицията намериха чанта с димки и пред друг вход на парламента. Сакът все още е на мястото, но пред него вече са поставени полицейски ленти.

Депутатът от левицата Петър Мутафчиев заяви, че вероятно предизборните страсти идват в повече и държавата трябва да се намеси, както и силите за сигурност. Мутафчиев каза, че в такава ситуация не е добре да се предполага дали гражданин е пуснал димката или някой друг.

Един мъж вече е задържан заради случая с димките. Служител на полицията стигна до млад мъж на пейка в близост до източния вход на парламента, за който се предполага, че има общо с инцидента. Полицията задържа мъжа, който е с охлузни рани по лицето. Той не отговаря на журналистически въпроси. Полицията също не дава допълнителна информация. Мъжът бе отведен в една от будките на охраната край парламента.

Източник: bTV



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hvurlena-dimka-opushi-deputatite-v-parlamenta-293659
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.