Бургаските полицаи са любезни, сочи проучване
Автор: Екип Burgas24.bg 13:20 / 29.09.2011Коментари ()2414
© Burgas24.bg
След приключилото трето по ред гражданско наблюдение на полицията, днес бяха съобщени резултатите за Бургас. За месеците от август 2010 до май 2011 година са направени 164 посещения на 16-те районни полицейски управления на територията на Областна дирекция МВР-Бургас, съобщи Ана Буриева, представител на асоциация "Деметра"-Бургас.

135 от посещенията са били в работни дни, а останалите в почивни. Обучени са 25 граждански наблюдатели , които са оценявали условията в полицейските управления на местата където са задържани и обслужвани граждани."Интервюирани са общо 15 задържани лица и 43 граждани. Гражданските наблюдателите гледат дали се нарушават правата на задържаните лица, дали се предоставя храна, течности , завивки и при необходимост медицинска и осигуряване на адвокат и адвокатска помощ.

От всички интервюирани задържани никой не е споделил за това, че са му нарушени правата или че не ме е предоставен достъп до медицинска помощ. Само едно лице сподели ,че не са уведомени неговите близки за задържането му. Всички останали споделят че са уведомени за правата си и им е предоставена адекватна помощ", каза Буриева.

Голяма част от гражданите, които са ползвали административни услуги в полицията са споделили ,че отношението на полицейските служители към тях е добро и се е подобрило във времето и го определят като професионално и любезно. По време на третото гражданско наблюдения са отбелязани частични подобрения в материалната база, извършени освежаващи ремонти и подобрение в санитарните помещения. Няма постъпила промяна в условията на работа на полицейската служители както с техниката с която служителите работят, съобщи Буриева.

Продължава да има пролеем с осигуряването на преводачи на задържаните чужденци, но това наблюдение не е обхващало летния сезон и няма регистрирани такива резултати обясниха от асоциацията. Условията в арестантските килии са подобрени. Разделени са за малолетни и непълнолетни. Единствено РПУ-Камено отговаря на всички необходими европейски изисквания защото сграда е изцяло нова, каза Цветелина Рандева от пресцентъра на ОД на МВР- Бургас. по думите й няколко от полицейските управления в града в момента се намират в сгради за детски градини, но изрази увереност този проблем да бъде разрешен в бъдеще.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-policai-sa-lyubezni-sochi-prouchvane-291311
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.