Екатерина Домбакян: Благодаря за възможността да опозная бургаската и арменска общност
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 03.09.2011Коментари ()2024
©
Ако приемем, че рисунките "говорят" вместо своя автор, то това важи с пълна сила за картините от изложбата "Играта на багрите" на Екатерина Домбакян.

Катя разкри своята откровеност, непринуденост и позитивизъм, които лъхат от тридесетте й платна пред българска и арменска публика по време на срещата-разговор в Морското казино.

Авторът сподели, че всяка картина изобразява силни емоции и преживявания с нейното семейство и приятели. "Играта на багрите" са цветните спомени на един динамичен живот.
Днес, 68-годишната лекарка продължава да мечтае, да желае и да кипи от енергия. Родена в България, дъщеря на Невена и Гаро Домбакян, тя носи в себе си по много от българите и арменците. Авантюрист по дух Катя пътува много, но любовта и към България и любимия Пловдив остават неизменни.
Екатерина пристигна в Бургас специално за фестивала "Дни на арменските традиции и култура" по покана на г-н Левон Манукян.
 
"Тук съм за арменската кауза. Благодаря за възможността да опозная бургаската и арменската общност", каза тя пред почитателите си. Именно особеният дух на Бургас я е вдъхновило да нарисува нова картина след официалното откриване на изложбата и в зала "Георги Баев".
"Искам с моите картини да внеса светъл лъч в душите на хората" бяха думите и тогава.

Екатерина Домбакян е родена на 13 февруари 1943 г. в Пловдив. От 32 г. живее в Мюнхен. Завършва висше медицинско образование в България, а първата и изложба е във ВМИ- Пловдив. До момента има 8 самостоятелни изложби. "Играта на багрите" посвещава на починалия наскоро журналист Иво Дионисиев.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ekaterina-Dombakyan-Blagodarya-za-vuzmozhnostta-da-opoznaya-burgaskata-i-armenska-obshtnost-284681
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.