БМЧК-Бургас с детски лагер за 90-годишния си юбилей
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 31.08.2011Коментари ()604
©
Снимка Архив
От 1 до 10 септември Български младежки Червен кръст - Бургас ще проведе детски червенокръстки лагер под мотото «Променяме света - 90 години БМЧК» в х-л «Котва» в к.к «Слънчев бряг». Децата-участници на възраст 12-15 години са подбрани от деятели на червенокръстки организации в четири общини - Руен, Средец, Сунгурларе и Карнобат. За участие са поканени 20 деца, показали добри резултати в училище и произхождащи от семейства с нисък социален статус от малки населени места.

Идеята на летния лагер, посветен на 90-годишнината на младежкото Червенокръстко движение, е да обучи децата в основните направления на дейност на БМЧК - здравна просвета, първа помощ, промоция на хуматираните ценности, както и да ги запознае с историята на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец. В продължение на 10 дни доброволци на БМЧК ще обучават своите връстници и ще работят с тях в различни творчески ателиета.

Лагерът се осъществява благодарение на спонсорството на дългогодишен дарител и деятел на Български червен кръст от гр.Несебър.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BMChK-Burgas-s-detski-lager-za-90-godishniya-si-yubilei-283776
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.