© | | Снимка Архив | Нов вид мусака, която освен картофи съдържа и нарязани на парчета кебапчета и кюфтета, предлагат в ресторант в Приморско. Според готвачи с опит по морето така се оползотворява неизядената храна от предишни дни и това води до по-ниска себестойност на продукцията. Системата за своеобразно "рециклиране" на храната била използвана и в петзведните хотели, особено за туристите, настанени на база all inclusive. Неизядените от тях пилешки пържоли и шишчета например ставали на "перфектна кавърмичка" след няколко дни във фризера.За по-голяма печалба мусаката в Приморско беше сервирана без кисело мляко и за добавянето му към ястието искаха още пари. В заведение за хранене в Лозенец млечният сос за подлучените тиквички също не влизаше в обявената в менюто цена.
Източник: в. "Монитор" |