Задържаха четирима за монтиране на скимиращи устройства на банкомати
Автор: Екип Burgas24.bg 15:01 / 10.08.2011Коментари ()855
Операцията на антимафиотите е проведена вчера. В момент на демонтиране на техническо устройство на банкомат в Несебър, те задържали И.Т./33г./ и А.П./25г./ от Пловдив, и двамата сливенчани И.И./27г./ и Р.Р./29г./.

Установено е, че четиримата изготвяли, монтирали на банкомати и използвали скимиращи устройства, чрез които придобивали информацията за чужди електронни банкови карти. На този етап е установено, че квартетът е действал на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.
При последвалите претърсвания на адресите на задържаните са открити и иззети скимиращо устройство, състоящо се от две части, множество електронни компоненти, служещи в престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти - дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани. Намерени са още празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата /лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др./. От 33-годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет " Валтер".

След 24-часовото задържане на четиримата, срещу А.П. и И.Т. е образувано досъдебно производство. За тях предстои искане за постоянното им задържане. Работата по разследването продължава.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-chetirima-za-montirane-na-skimirashti-ustroistva-na-bankomati-277843
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.