В ремонт е пътя Бургас- Малко Търново
Автор: Екип Burgas24.bg 09:02 / 26.07.2011Коментари ()1193
Добри са условията за шофиране в Бургас. Сухи са пътните настилки в града. Движението е спокойно, видимостта не е ограничена. Натоварено е движението от к-с "Меден рудник" към центъра, както и от всички комплекси към централната част на града. Повече коли има на основните кръстовища - на "Трапезица", Гаров площад и Многопрофилна болница.
Заради реконструкция на надлез "Владимир Павлов" е затворено за движение едното платно на съоръжението от кръстовище "Трапезица" в посока "Меден Рудник" . Там е затруднено движението.

Ремонтни дейности има и по протежението на цялата улица "Цар Калоян", има и затворени участъци. Като алтернативен маршрут водачите може да използват успоредната ул. "Гладстон", на която е въведено двупосочно движение или ул. "Дебелт".

Заради изграждането на подземния паркинг на пл. "Св. Св. Кирил и Методий", районът зад църквата, на пл. "Баба Ганка" е затворен за всякакво движение.

Добри са условията за шофиране в областта, няма въведени нови ограничения за движение, а трафикът към Созопол и Слънчев бряг се извършва с нормална интензивност.

Забранено до 15 септември е движението на камиони над 10 тона на пътя "Варна - Бургас" между курортен комплекс Слънчев бряг и пътен възел "Бургас-Север". Ограничението се налага, заради натоварения трафик през лятото за Слънчев бряг.

В сила е ограничението за преминаване на товарни автомобили през Дюлински проход, заради свлачище и стеснение на пътя.

Забранено е преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия - Айтос.

По пътя Бургас-Царево е забранено движението на МПС с общо тегло над 30 тона при надлеза над общински път "Приморско-Писменово".

В ремонт е пътя Бургас- Малко Търново, местата, на които се работи са сигнализирани. По същият път заради свлачище е затворен участък между местността Босна и село Звездец. Движението на автомобили е отклонено от км. 280-ти до км. 282- ри по обходен път, който е обозначен и преасфалтиран. Друго свлачище, което е засегнало пътя има и в участъка от Малко Търново до ГКПП при км. 318- ти.

Затворено е кръстовището Созопол-Приморско заради реконструкция.

Ремонт се извършва на пътната отсечка Средец - Бургас ,като ремонтните дейности са в близост до град Средец. Освен това трябва да имате предвид ,че по същият път в лошо състояние и с множество дупки е участъкът от пътната отсечката Бургас - Средец, особено преди кариерата до село Константиново.

В много лошо състояние е и пътя Царево-Ахтопол-Резово.
Четири камери на КАТ следят за превишаване на скоростта в областта. Две от камерите са разположени по пътя Бургас - Созопол. Едната е на спирка Моряк след отбивката за парк Отманли и село Ясна поляна, а другата на разклона за село Атия. Третата камера на пътя Бургас - Слънчев бряг се намира малко преди бившия къмпинг Европа, а четвъртата преди Ахелой.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-remont-e-putya-Burgas-Malko-Turnovo-273766
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.