Популяризират хранително вкусовата промишленост в Бургаско | ||||||
| ||||||
Ще бъдат представени висококачествени млечни продукти познати както в страната така и в цяла Европа: топени и пушени сирена, млечни салати и специалитети. Ще се презентира висококачествен кашкавал от пълномаслено мляко, масло, овче сирене, краве сирене, френско сирене, хляб и хлебни изделия, както и варено-пушени пилешки продукти. С уникални регионални вина, носители на множество отличия от международни изложения ще участват и винопроизводителите от Бургаска област. Земеделските производители Тодор Гроздев и Тодор Манев от района на гр.Айтос ще представят плодове - кайсии и праскови от нови перспективни сортове, произведени от новосъздадени трайни насаждения. Пресни зеленчуци ще бъдат изложени от зеленчукопроизводителя Венко Гюзелев от гр.Бургас. На изложбата ще присъстват и продукти от най-новата селекция на научните звена в региона: Институт по земеделие гр.Карнобат ще представи сортове пшеница, ечемик и овес, а Опитна станция по земеделие гр.Поморие ще представи сортове бадеми и праскови. |