Голяма част от хотелите по Черноморието отказват да приемат животни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 12.07.2011Коментари ()476
©
Малко са хотелите по родното Черноморие, които приемат гости заедно с техните домашни любимци. Оказва се, че собствениците на кучета, котки, зайци и всякакъв вид домашни питомци трудно могат да организират ваканцията си, ако няма на кого да оставят домашното си животинче.

Много голям част от хотелите отказват да приемат животни, а тези които все пак са склонни да приемат питомците ги таксуват на цени за нощувка почти, колкото заплащат и собствениците им.

Оказва се, че в повечето хотели за домашни любимци разполагат и със своеобразен спа център, в който се предлага подстригване, фризиране,къпане, вътрешно и външно обезпаразитяване. Тези луксозни временни приюти обаче са предназначени предимно за кучета или в най-добрия случай и котки.

Собствениците на други домашни животни, като зайци, птици или влечуги са силно ограничени, от към намиране на временен подслон докато са на почивка. Ако не успеят да намерят близък, който да се грижи за животното им, хората се принуждават да оставят питомците си в зоомагазини, където за услугата заплащат също между 10 и 15 лева, като условията далеч не са близки до хотелските. Все пак вече част от хотелите предимно, по-малките по родното Черноморие започнаха да правят преустройство на стаите, за да могат гостите им да отсядат заедно с животните си. По думи на управители на малки хотелчета основния проблем е да се намери решение, в което гостите с животни да не пречат на другите.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Golyama-chast-ot-hotelite-po-Chernomorieto-otkazvat-da-priemat-zhivotni-270176
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.