Операция "Шок" най-активна в Бургас, задържани са 49 лица в страната
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 06.07.2011Коментари ()2479
© Burgas24.bg
Задържаните при операция "Шок" вече станаха 49, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Специализираната операция се провежда под координацията и с участието на Европол и Сикрет сървиз. Проверки и арести се извършват на територията на цялата страна, но най-активно в Пловдив, Варна, Бургас и Самоков.

Цветанов уточни, че действията са били планирани и координирани по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт през май. Оперативните действия са разпоредени от главния секретар на Вътрешното министерство Калин Георгиев и се провеждат под ръководството на Върховната касационна прокуратура и с участието на Националната следствена служба. Работи се основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По неофициална информация акцията е по искане на италианските специални служби, които настояват за ареста на 15 българи, замесени в трафик на наркотици и кражби на коли. Според други непотвърдени източници пък става въпрос за добре организирана престъпна група, занимаваща се с източване на банкомати, кредитни и дебитни карти. Участниците в престъпната схема имат и друга престъпна дейност, която в момента се документира. Акцията продължава и в момента, повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.

15 КПП-та са изградени на входно-изходните артерии във Варненска област заради операция "Шок", заяви директорът на ОД на МВР - Варна, комисар Димитър Димитров. Той заяви, че преди започване на акцията, само вчера са задържани три автомобила, обявени в Шенгенската система. Те са свързани с различни престъпления в европейски държави.

Недоволни в случая се оказват летовниците, тъй като на изхода на града в посока на курорта Златни пясъци се е образувала опашка от чакащи за проверка автомобили. Спират предимно луксозни джипове. Полицаите проверяват документите както на автомобилите, така и на пътуващите в тях.




Още по темата: общо новини по темата: 8
16.01.2013 »
25.08.2011 »
29.07.2011 »
14.07.2011 »
10.07.2011 »
07.07.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Operaciya-Shok-nai-aktivna-v-Burgas-zadurzhani-sa-49-lica-v-stranata-268403
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.