The Game ще пее на 13 юли в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 01.07.2011Коментари ()1974
©
Рапърът Дъ Гейм (The Game) ще изнесе концерт в бургаския летен театър на 13 юли, съобщи Мишо Шамара, по чиято покана пристига корифеят на черните ритми.

Той няма да е сам, а с няколко души от своето крю - поне двама диджеи и един VJ, обясни Биг Ша, но броят и имената на останалите музиканти ще бъдат уточнени впоследствие.

Вратите отварят в 19 часа, поясни Шамара, който също ще се изяви със звездния гост.

"Дъ Гейм е много е як и изключително коректен като артист", похвали го варненкският хип-хопър, който получил потвърждение лично от Дъ Гейм докато шофирал към София днес по обед.

"В края на разговора дойде и есемес, с който още веднъж Дъ Гейм се анжагира с участие у нас", допълни Шамара, по чиято инициатива в България се изяви Лил Джон, и който е в топла връзка още с DMX и Снууп Дог (Snoop Dogg). Последния проект на Дъ Гейм е актуалният "Da Bottom 12" (2011).

Правилата на играта в рап музиката изглеждат пределно ясни. Трябва да си израснал в квартал с не особено бляскава слава, в CV-тo ти да присъства думата "наркотици", да имаш инкасирани минимум две-три огнестрелни рани и - не на последно място - продуцентът ти е добре да се казва Доктор Дре. Бонус, за който всеки мечтае, е Фифти Сент и Еминем да вкарат мултимилионните си вокали в няколко от дебютните му парчета. Дъ Гейм, който отговаря на всички тези условия, е сред най-качествените продукти от фабриката на Дре и едно най-големите открития на рап сцената от 2005 насам. Не на последно място Джейсън Тейлър (истинското име на Дъ Гейм) е и първият уесткоуст рапър в Джи Юнит тайфата.

Дъ Гейм израства в Камптън, Калифорния, и тръгва по типичния за бъдеща хип-хоп звезда път. Иначе казано, става дилър на наркотици и по свое собствено мнение все още е най-добрият по свиване на конуси сред момчетата в Джи Юнит. Като следваме хронологично "правилата на рап играта", изброени по-горе, стигаме до момента с огнестрелните рани. За Джейсън те са пет на брой. "Имам рана от куршум вляво от сърцето, една под лявото ми рамо, една в стомаха и две в краката", хвали се той. Моментът, в който наркодилърът от Камптън едва не умира, се оказва повратен в неговия живот. "Лежах в болницата и бях много отегчен. Беше ми писнало от Плейстейшъна, така че започнах да пиша. Това се оказа интензивен процес и скоро се самообучих в хип-хопа. Взех всичко много на сериозно и в крайна сметка от мен излезе едно чисто ново емси", спомня си рапърът.

Музикалните влияния на Дъ Гейм опират до класическа рап продукция като Тупак, Джей Зи и Ен Дабъл Ю Ей, въпреки че хип-хопърът все още си спомня моментите от своето детство, когато неговата баба му е пълнила главата със "Sexual Healing" на Марвин Гей. Всъщност бийтовете в "The Documentary" (2004), дебютния албум на американеца, обявен за "черна класика" две години по-късно, носят усещане за класически хип-хоп. "Връщам се към старите звуци, защото всичко в модерния хип-хоп е много шибано. Всички са много егоистични - искат *****, яка шибана кола и шибан ланец. Хората си мислят, че това е всичко", казва Дъ Гейм, който е бивше протеже на Фифти Сент (50
Cent).

Разразилата се впоследствие между тях война е сред най-яростните в хип-хопа изобщо.

"Просто съм по-добър от него", твърди Дъ Гейм. "Фифти Сент няма да спечели и цент от мен", Двойката се разпадна с гръм и трясък, когато Дъ Гейм реши да напусне G-Unit (лейбъла на ментора си), за да работи с други артисти. "G-Unit е мъртъв", казва той днес. "Хората не им се връзват вече, защото аз излязох и ги разбих. Когато Фифти Сент се гледа в огледалото вкъщи, сигурно плаче. Господ да им е на помощ, защото ще им стъпя върху шибаните физиономии и тогава са свършили", бучи Дъ Гейм.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/The-Game-shte-pee-na-13-yuli-v-Burgas-266965
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.