Внедриха нов софтуерен продукт в дирекция "Местни данъци и такси"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:24 / 23.06.2011Коментари ()844
©
Община Бургас внедри нов софтуерен продукт в дирекция "Местни данъци и такси".

Със старата програма се налагаше отварянето на различни екрани и чак след няколко минути започваше същинското обслужване на гражданите. С новия софтуер общинският служител отваря един екран, намира съответния субект и всичко се случва на този екран. Цялата информация става достъпна през него. Влизането от модул в модул, за да се стигне до една или друга информация, остана в миналото.
Старият софтуерен продукт работеше с актуални преди 15-20 години бази данни. Отделните му модули не си "говореха" помежду си и водеха собствен живот. Сега е въведена централизация и пълна автоматизация на предоставяните услуги - процесът по искане на услуга, заплащането й, генериране на удостоверение и връчването му на клиента става в пъти по-бързо от преди.

Вчера кметът Димитър Николов посети дирекция "Местни данъци и такси", за да провери дали служителите там имат проблеми с ползването на новата програма. С него бяха заместникът му Красимир Стойчев, директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" Ивелина Стратева, директорът на общинската данъчна дирекция Румяна Иванова и директорът на НАП - Бургас Румен Шарпов.

Служителите в касовия салон бяха категорични, че новият софтуер улеснява тяхната работа и позволява по-бързо обслужване на гражданите.

Той има следните предимства:
- По-бързо обработване на декларации;
- Автоматично начисляване на задължения за периоди назад (при по-късно деклариране, при корекции и др.) - досега това ставаше ръчно;
- Бързо генериране на удостоверения, справки и отговори до различни институции;
- Визуализиране на всички задължения на едно лице на екран;
- Разбиване на задълженията по години и вноски;
- Автоматизиране процесите на проверки и контрол - издаване на актове за установяване на задължения по декларации и съобщения до данъчно задължените лица;
- Възможности за интегриране с други продукти и автоматизирани справки по данни от КАТ;
- Предоставяне възможност на задължените лица да проверяват своите декларации, услуги и задължения в интернет.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vnedriha-nov-softueren-produkt-v-direkciya-Mestni-danuci-i-taksi-264777
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.