Правят ежедневни проверки на масите пред заведенията в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:39 / 14.06.2011Коментари ()613
© Burgas24.bg
Ежедневни проверки на масите пред заведенията в Бургас извършва Общината през летните месеци, съобщи Веселин Василев, Директор на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност". Масите са поставени по схема и се проверява да ли са определеният брой, разрешен от Комисията по чл. 56. Проверките са ежедневни на територията на целия град. При констатирано нарушение се престъпва към санкция.

Днес е било проверено заведение пред административната сграда на община Бургас като нарушения не са констатирани. Инспектори от всяка териториална дирекция извършват тези проверки, обясни Василев.

Подава се по териториални дирекции заявление с посочени брой маси заедно със скица, която преминава през главния архитект на общината. Ако получи одобрение минава през Комисията по чл. 56 и след това вече се издава разрешение за поставяне на маси пред заведенията. Ако в заявлението са посочени по-голям брой маси, а главният архитект е решил, че ще заемат голяма площ и пречат на пешеходците, се поставя броят посочен, от архитекта. Санкциите са определени от Наредбата за преместваемите обекти. Собствениците имат право да обжалват. "Хората в града отначало доста недоволстваха, защото имаше промени в Наредбата, но вече свикнала. Повече от 90% са изрядна", допълни Василев.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pravyat-ezhednevni-proverki-na-masite-pred-zavedeniyata-v-Burgas-262474
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.