До края на месеца започва ремонтът на защитеното жилище за хора в риск
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 10.06.2011Коментари ()821
©
До края на юни след избора на фирма изпълнител се очаква да започне ремонта на "Защитено жилище за хора в риск", което се намира в гр. Бургас, ул. "Поп Грую" № 45. Това каза заместник-кметът по Здравеопазване, социални дейности и спорт вя община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Ремонтът ще се осъществи след като Община Бургас и Министерство на труда и социалната политика официално подписаха споразумение за изпълнение на проекта за ремонт на защитено жилище за хора в риск. Общата стойност на привлеченото финансиране е 80 500 лв. Заместник кметът допълни, че целта е колкото се може по-бързо да започнат ремонтните дейности и сградата да се използва по предназначение. Сградата е построена през 70-те години на миналия век. Тя се нуждае от текущ вътрешен и външен ремонт, с оглед подобряване на условията за работа с бенефициенти и подобряване на битовите условия на домуващите. Що се отнася до друг проект на общината заедно с ОП "Хляб и хлебни изделия" за изграждане на комплекс за млечна кухня в "Меден рудник", то там нещата са напреднали значително, що се отнася до изтегляне на средствата, които трябва да се обезпечат чрез кредит.

"До колкото ми е известно проектирането вече е завършено, но цялата техническа работа по проектирането и изграждането е възложена на директора на ОП "Хляб и хлебни изделия", посочи д-р Мануелян. През седмицата община Бургас получи поредно отличие този път за социално отговорна община.

"Това е едно много голямо признание, защото ние не сме се борили подобно за другите отличия по начин, по който се попълват формуляри, участва се в класации, нито пък сме използвали начин на лобиране. Националната асоциация за социална отговорност е една голяма неправителствена организация, която обединява в себе си усилията на почти всички НПО, които се занимават със социалните дейности в страната. Това беше изненада че точно Бургас е отличената община а и ние сме единствената община, която получи това отличие. Това е признание, което означава че неправителствения сектор е наблюдавал общините, направил е оценка и съвсем искрено е взел решение. Аз мисля че получаването на тази награда беше общо взето беше плод на многогодишния труд на общинска администрация и с личното участие на кмета Николов в социалните дейности", каза още д-р Мануелян.

По думите му когато преди тези 4 години институциите, които отговарят за социалните дейности са били в окаяно състояние и е нямало комуникация между неправителствения сектор, държавата и общината. "По обем и качество социалните дейности в града бяха на едно посредствено ниво и в рамките на тези 4 години работа значително се разгърна", завърши заместник-кмета.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Do-kraya-na-meseca-zapochva-remontut-na-zashtitenoto-zhilishte-za-hora-v-risk-261476
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.