От 10 юни започват работа изнесените приемни на КЗП в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:19 / 05.06.2011Коментари ()539
От 10 юни започват работа изнесените приемни на Комисията за защита на потребителите в Бургас. Директорът на комисията в града Николай Стойков каза, че тогава ще отворят врати приемните в Слънчев бряг, Созопол и Приморско, плюс тази която е целогодишна в Бургас.

"Целта на приемните е както да сме по-близо до потребителите на туристически услуги, така и до търговците които с всяка изминала година влизат в приемните, за да се интересуват относно изискванията на нормативната база", каза Стойков. Тези приемни не се отварят за пръв път и практиката на комисията показва, че най-често жалби подават неорганизираните туристи.

"Прави впечатление, че организираният турист предявява своите претенции към туроператора, с който е пристигнал, не че нямаме и такива жалби, но те са единични. Жалбите са предимно от неорганизирани туристи, от индивидуални туристи. Най-честите жалби са за условия където туристите са настанени, за качеството на храната, макар че ние нямаме никакви правомощия за качеството на храната, а жалбите и сигналите които не са от нашата компетенция ги препращаме към съответния компетентен орган. В приемните сме получавали и доста жалби за стоки от всякакъв вид", посочи директорът на КЗП в Бургас.

Приемните ще работят до средата на септември, като в Слънчев бряг приемната е в административната сграда на "Слънчев бряг АД", в Созопол е в сградата на общината, в туристически информационен център, и в Приморско приемната също е в сградата на общината, в туристическия информационен център, а в Бургас е на познатия адрес ул "Цар Калоян 16". Стойков посочи че според него е добре да има такива приемни във всяко едно селище по Черноморието, но капацитета на комисията засега не го позволява, тъй като е малък.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-10-yuni-zapochvat-rabota-iznesenite-priemni-na-KZP-v-Burgas-259862
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.