14 акта за нарушения е издала през миналата седмица БАБХ-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 09.05.2011Коментари ()604
© Burgas24.bg
14 броя акта за установяване на административни нарушения са издали през миналата седмица и почивните дни екипи на БАБХ Бургас, съобщи д-р Даниела Кепекова, началник отдел "Контрол на храни" в бургаския клон на българската агенция по безопасност на храните. Нарушенията са поради липса на здравни книжни на места за продажба на плодове и зеленчуци, обекти с недобре поддържани системи за самоконтрол, както и търговия с хранителни продукти в обект нерегистриран по закона за храните т.е. има превишаване на асортимента и продажба на храни от животински произход, за които не се представят съответните документи.

"Като става въпрос за местни заготовки, които са били правилно етикирани и не са производство на бургаска фирма. Нарушението е по сигнал на полицията и са уведомени колегите от съседен на наш регион. Нарушението е установено при рутинна проверка на полицаите на шофьор на МПС", каза д-р Кепекова.

Общо 225 са проверките на агенцията през миналата седмица и празничните дни. Не много активни са били гражданите в сигналите подавани на дежурния телефон на агенцията в града. Те са били предимно за реда и начина на регистрация на обектите. Тази седмица ще започнат и регистрациите на обекти във връзка с летния сезон.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/14-akta-za-narusheniya-e-izdala-prez-minalata-sedmica-BABH-Burgas-253120
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.