Утре гледат делото срещу задържаните крадци на скъпи коли
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 04.05.2011Коментари ()573
Най-вероятно исканията за постоянна мярка на организираната престъпна група за кражби на скъпи автомобили ще се гледат утре в Окръжен съд- Бургас. Това каза комисар Милен Димитров, директор на МВР-Бургас.

"Нека да дадем на колегите от разследващия екип и на прокуратурата да могат да си подготвят делото да го комплектуват и утре да бъдат аргументирани исканията в съда. Най-вероятно делото ще бъде утре", каза комисар Димитров.

Неутрализирана е организирана престъпна група, която се занимава със застрахователни измами на територията на страната и трафик на автомобили, предмет на измами, в страни от Арабския свят. Става въпрос за луксозни автомобили на стойност над 150 000 лева всяка една от тях. Документирани са и случаи на трафик на два товарни автомобила.

Към момента бройката на автомобилите е 18 на доказаните случаи и продължава работата по цялостната престъпна дейност на групата. Лицата не само от Бургаски регион, но и от Харманли, София. Разкриването на престъпната група е плод на осеммесечна работа на служителите на МВР в различни области на страната. На някои от лицата са повдигнати обвинения за участие в престъпна група и съответно конкретни текстове съобразно формата на участието на всеки един от тях. Това са работни обвинения. В резултат на операцията са задържани 8 лица, но не на всички ще бъдат повдигнати обвинения, защото в хода на процесуално следствените действия се е преценило някои от лицата да бъдат разпитани в качеството си на свидетели.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Utre-gledat-deloto-sreshtu-zadurzhanite-kradci-na-skupi-koli-251976
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.