Поморийско езеро се превръща в екодестинация
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 04.05.2011Коментари ()359
©
На 5 май, 2011г. от 11 ч. Зелени Балкани ще направи представяне на услугите на Посетителски център "Поморийско езеро" и официално ще открие два екотуристически маршрута в района на солената лагуна. Събитието ще се състои в Посетителски център "Поморийско езеро", гр. Поморие.

Поради добре запазеното си природно богатство Поморийско езеро се превръща в една от най-атрактивните дестинации за екологичен туризъм в България. Сред любителите на дивата природа и алтернативния туризъм, солената лагуна на Поморие е известна като любимо място на 271 вида птици. Бреговете на солената лагуна обаче приютяват и редица любопитни и редки растения, както и няколко приоритетни за опазване природни местообитания от екологичната мрежа НАТУРА 2000.

С цел да бъдат улеснени туристите, над 20 информационни табла ще насочват как и къде могат да наблюдават най-добре редките растения и птици на Поморийско езеро. Новата туристическа инфраструктура е изработена от Зелени Балкани и е финансирани в рамките на проект по Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013. Екипът на екологичното сдружение напомня, че за тези, които искат да получат допълнителна информация за езерото и неговите обитатели, Посетителският и природозащитен център на "Поморийско езеро" целогодишно дава интересни възможности за приятно и забавно оползотворяване на свободното време. Центърът се намира на южният бряг на езерото, непосредствено пред голямата колония на гривести рибарки, и предлага отлични условия и техника за наблюдение на птиците.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pomoriisko-ezero-se-prevrushta-v-ekodestinaciya-251975
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.