Турнир по спортни танци по случай празникa на Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:59 / 03.05.2011Коментари ()622
©
За пета поредна година състезателите по спортни танци на България ще си дадат среща край морето в рамките на открития турнир по спортни танци за купата на община Поморие. Той се организира по случай официалния празник на град Поморие 6-ти май - ден на Св. Георги Победоносец. Над 100 двойки от цяла България ще премерят умения и хореография под зоркия поглед на 19 членно жури. На 7 май от 11 часа вратите на спортната зала към петзвездния балнеохотел "Поморие" ще са отворени за всеки, който иска да се потопи в магията на танците. Според регламента участниците ще се състезават в 14 състезателни класа, а за желаещите да танцуват, записванията продължават до 5 май.

Организаторите на мероприятието -клубът по спортни танци "Поморие" и Българската федерация по спортни танци са избрали за свой патрон кмета на община Поморие инж. Петър Златанов, с чиято подкрепа състезанието се е превърнало в традиция.

Танцовият турнир е само една малка част от богатия културен календар, с който в Поморие ще отбележат деня на Св. Георги Победоносец. На 4 и 5 май почитателите на музата на танца Тепсихора ще имат възможност да се докоснат и до българската фолклорна съкровищница. На лятната сцена на читалище "Светлина" националния тракийски фоклорен събор "Гергьовден" ще събере певци и музиканти, готови да се надсвирват и надпяват с тракийски и странджански песни. На връх Гергьовден от 11 часа бургаският ансамбъл "Странджа" ще извие празнично хоро в центъра на Поморие.

Жадните за култура ще открият в празничния афиш още концерти и изложби, като за всички събития, включени в програмата, входът е безплатен.

 

ПРОГРАМА:

• На 4 май от 18:00 ч. в залата на ч-ще "Просвета" концерт на Дамски хор "Анхиало" с диригент Александър Перпериев.
• На 4 и 5 май от 9:30 ч. на лятната сцена на ч-ще "Светлина" национален тракийски фолклорен събор "Гергьовден"
• На 5 май от 16:30 ч. в р-т "Поморие" "20 години приятелство с Неа Анхиало" - концертна програма с участието на хора на гр. Неа Анхиало и хор и танцов състав при българо - гръцко дружество "Анхиало"- гр. Поморие. Диригент на хора - Розалина Коцева, ръководител на танцовия състав - Лиляна Христова.
• На 6 май от 10:30 ч. на лятната сцена на ч-ще "Светлина" концерт на Духов оркестър - Поморие с диригент Ангел Панцирков. От 11.00 ч. на сцената ще бъдат посрещнати официалните гости, а приветствие по случай Гергьовден ще произнесе инж. Петър Златанов - кмет на община Поморие. Програмата ще продължи с празничен концерт на Фолклорен ансамбъл "Странджа" - гр. Бургас с художествен ръководител Марио Егов.
• На 7 май от 11:00 ч. в спортната зала на Балнеохотел "Поморие" открит турнир по спортни танци за купата на община Поморие.
• На 9 май от 17.00 ч. в изложбената зала на ОДК традиционна детска изложба - конкурс "Празничен букет за моя град".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Turnir-po-sportni-tanci-po-sluchai-praznika-na-Pomorie-251697
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.