Бургаски съветници скочиха срещу турска администрация
Автор: Екип Burgas24.bg 13:09 / 02.05.2011Коментари ()906
© Burgas24.bg
Група общински съветници от Бургас отправиха писмо-отговор до Кмета на община Лозенград / Къркларели /, относно непризнаването на геноцида срещу арменци и българи и намесването на чуждата администрация в работите на бургаския общински съвет.

Ето и пълния текст на писмото:

За нас е особено притеснителен факта , че нагло и безпардонно Вашата общинска администрация се опитва да дава съвети и се меси в работата на един суверенен орган , какъвто е Общински Съвет Бургас . На 28.02.2008 г. По наше предложение ОС Бургас прие декларация , в която осъди геноцида извършен от вашите деди над арменския народ. Малко по - късно ОС Бургас прие , още една декларация , която осъди геноцида извършен от Османската империя над българите през 5 вековното ТУРСКО РОБСТВО. 

Ние , общински съветници "Независими" при Общински съвет - Бургас Ви призоваваме да се присъедините към тези две декларации в името на добросъседските отношения . Историята и фактите не могат да бъдат премълчавани , нито преиначавани. С присъединяването ви към тези два документа ще покажете недвусмислено , че сте скъсали с вашето минало , стария начин на мислене и се приближавате към европейските практики и човешки ценности. Считаме , че непризнаването на тези два срамни факта от ваша страна ще окаже негативно влияние при приемането на Турция в семейството на цивилизованите държави в Европейския съюз , а трансграничното сътрудничество и европейските проекти между България и Турция ще бъдата поставени под въпрос.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-suvetnici-skochiha-sreshtu-turska-administraciya-251374
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.