Почетоха загиналите при трудови злополуки в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:28 / 28.04.2011Коментари ()544
© Burgas24.bg
С едноминутно мълчание и полагане на венци на паметната плоча в Морската градина бяха почетени загиналите при трудови злополуки. Здравко Тошков, председател на КНСБ Бургас, каза че всъщност черната статистика не е толкова черна. "Има намаляне на трудовите злополуки със 17, а тези със смъртен изход за миналата година е една, спрямо 2009 - 3. Друг е въпросът, че има още много какво да се прави в тази насока относно подобряване условията на труд инвестициите в работните места, относно държавните и правителствени мъже за създаване и приемане на нормативна база съгласно необходимите реформи, които трябва да се направят.

Самодисциплината от самите хора не на последно място трябва да се повиши от страната на самите хора на наемния труд, за да говорим, че наистина се инвестира и наистина има подобряване. Да някой казват, че подобряването и намалянето на злополуките е свързано с това, че онзи бум на строителството го няма, тъй като преобладаващите трудови злополуки са в тази сфера", каза Тошков.

Според него като причина за трудовите злополуки голяма роля има както подценяване при самата работа, така и недобрите условия при работните места, при изпълняване на преките служебни задължения. Освен това като причина той изтъкна и подценяване от страна на самите работници. Той даде пример с неносенето на предпазни каски, които са задължителни за строителните работници." Все още има и какво да се желае от социалните партньори - работодатели, представители на държавата и синдикати, на въпросите по спазване и подобряване условията на труд на работното място", допълни Тошков.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pochetoha-zaginalite-pri-trudovi-zlopoluki-v-Burgas-250350
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.