Регионален кръг на "Да запазим децата на пътя" ще се проведе днес в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:15 / 28.04.2011Коментари ()681
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СВ. КНЯЗ БОРИС І":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Васил Априлов ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ ,,Д.Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Министерство на образованието, младежта и науката, Регионален инспекторат по образованието - Бургас, Общински детски комплекс - Бургас, със съдействието на ОДМВР "Пътна полиция" - Бургас, СБА -Бургас и БЧК -Бургас организират Областен кръг на Националната викторина по безопасност на движението "Да запазим децата на пътя". Състезанието ще се проведе днес в база "Изгрев" на Общински детски комплекс, срещу бл.16 в к-с "Изгрев". В него ще вземат участие най-добрите отбори на област Бургас, а те са от СОУ"Добри Чинтулов"-гр.Бургас; СОУ "Христо Ботев"- гр. Сунгурларе; ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"- гр.Обзор; ОУ"Васил Априлов" -гр.Бургас и ОУ "Свети княз Борис І"- гр.Бургас.
Всеки отбор се състой от 4 състезателя- ученика, по един от V,VI,VII, и VIII клас.Състезанието е отборно, всички задачи се решават от 4- мата състезатели-ученици чрез обсъждане и коментари между тях.

Класирането е отборно. Спечелилите най-голям брой точки ще представят Област Бургас на Национална викторина по БД, която ще се проведе в гр. Елин Пелин от 11-13.5.2011год.
Оценяването ще се осъществи от жури в състав:
Председател : Атанас Попов -мадши авто- контрольор при сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Бургас;
Членове : Янко Каишев -Завеждащ Учебно техническата дейност в СБА Бургас; г-жа Златка Атанасова - специалист ОР към Областния съвет на БЧК- Бургас; г-жа Пепа Ангелова -Директор на ОДК- Бургас.
 
Журито ще награди класиралите се отбори от 1-во до 3-то място с медали и грамота, а на останалите отбори ще бъде връчена отборна грамота за участие. 
 
Началото на викторината е 10.00 часа и ще протече в 3 кръга:
I кръг - Отборно решаване на теоретичен тест от 20 въпроса за 20 минути; ІI кръг - Подреждане на пътни знаци под формата на пъзел; III кръг - Решаване на тест за Първа долекарска помощ от 5 въпроса за време 5 минути.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Regionalen-krug-na-Da-zapazim-decata-na-putya-shte-se-provede-dnes-v-Burgas-250156
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.