В Несебър ще демонстрират спасяване на хора от горяща лодка
Автор: Екип Burgas24.bg 10:46 / 27.04.2011Коментари ()1134
© Burgas24.bg
На 11 май в несебърския залив клуб по водни спортове "Месамбрия" ще демонстрира спасяване на хора от горяща лодка, съобщи председателя на клуба Десислава Николчева.

Ще участва спасителния катер на клуба и неговия екип, който ще демонстрира различни техники на спасяване. "Ще има една лодка, която ще гори, ще има трима души - двама в морето от които единия ще е в безсъзнание, а другия в съзнание, и един, който ще остане на лодката. Все още се уточняват нещата, тъй като много зависи от метеорологичните условия, температурата на водата е около 9 градуса, но се надяваме до тогава да се стопли", обясни Николчева.

Вече е подготвена програмата на лятото за клуба тя включва практически упражнения на деца как да се пазят като влизат да плуват, два плувни маратона - единия Несебър - Св. Влас, а другия Несебър между старата и новата част. Състезание за подводен риболов е запланувано за 15 август.

Тази зима спасителният катер и екип на клуба участваха в спасителните операции на бедстващия край нос Емине кораб през ноември. "Тогава ние излязохме на първия час като катера ни направи 12 часа мисия само се сменяха екипите", каза още Николчева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Nesebur-shte-demonstrirat-spasyavane-na-hora-ot-goryashta-lodka-249922
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.