Планират засилено полицейско присъствие по Великденските празници в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 20.04.2011Коментари ()1057
© Burgas24.bg
По великденските празници ще има засилено полицейско присъствие на определени места в Бургас, които са свързани най-вече с интензитета на пътния трафик и възможностите за създаване на тежки конфликти на пътни участък. Това каза Цветелина Рандева, говорител на бургаската полиция. Това са пътните участъци Бургас- Слънчев бряг, Бургас- Созопол, Бургас- Карнобат. Контролът ще се извършва освен от служители на отдел "Пътна полиция", но и от камерите за видео наблюдение.

" Припомняме отново на водачите да шофират със съобразена скорост, която е по изискване за Закона за движение по пътищата, да не ползват мобилен телефон докато шофират, освен ако не разполагат с устройството за свободни ръце "хендс фрий". Да използват обезопасения колан и най-важното, ако са употребили и най-малкото количество алкохол, да не сядат зад волана и да управляват автомобила без значение, че става въпрос за кратки разстояния. Тези проверки са традиционни за служителите от "Пътна полиция"- Бургас, тъй като пред всички нас е поставена голямата задача да продължим да държим нивото на катастрофите, а оттук и броя на загиналите и ранените участници в пътното движение до възможно най-минимално ниво. За миналата година можем да се похвалим с драстичен спад в броя на катастрофите и в останалите показатели, а именно ранените и убити граждани.

Трябва да е ясно за всички участници в движението и пешеходци, и водачи на леки и товарни автомобили, че полицаите ще бъдат безкомпромисни в случай, че установят нарушение на Закона за движение по пътищата", каза още Рандева. Полицаите ще дежурят по 24 часа, разпределени по схема.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 21
25.04.2011 »
25.04.2011 »
24.04.2011 »
24.04.2011 »
24.04.2011 »
24.04.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Planirat-zasileno-policeisko-prisustvie-po-Velikdenskite-praznici-v-Burgas-248601
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.