Бургаската хип-хоп формация завоюва квота за Европейски шампионат
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 19.04.2011Коментари ()1539
За пореден път бургаските танцьори от Формация "Форсайт Крю" към Танцова школа "Дюн" представиха достойно града ни в Квалификационния турнир по хип-хоп, който се проведе на 9 април в София. Младите състезатели спечелиха първи места във всички възрастови групи, с което заслужиха правото да представят страната на Европейски шампионат по хип-хоп,който ще се проведе в Дания през м. юни тази година.

Шампионатът се провежда от Българската спортна танцова федерация, която е оторизирана да връчва квотите за участие в Европейски и Световни танцови турнири.

Формация "Форсайт Крю" се сформира от най-добрите танцьори на Танцова школа "Дюн". За да заслужат участието си в групата, танцьорите се явяват на "кастинг" в който трябва да покажат танцовите си умения, енергия и сценично поведение. Работата на формацията е насочена най-вече към националните и световни шампионати за хип-хоп в България и чужбина. Групата тренира със специален режим, който изисква максимално старание и физическо натоварване от танцьорите.

Бургаските танцьори печелят националната шампионска титла за 8 пореден път. С това те доказват, че са представители на най-добрата хип-хоп школа в страната.

Ръководител и хореограф на формацията е Христо Андонов - Черния. Той е основател и треньор на Брейк клуб "Бляк Стайл", както и танцьор, преподавател, актьор и мим.
 

Ето и наградите от последния шампионат в детайли:

1 място за Формация над 16 г. - Форсайт Крю.
1 място сола във възрастова категория 9-11г. - Габриела Димитрова
1 място сола във възрастова категория 12-15г. - Красимир Иванов
1 място сола във възрастова категория над 16г. - Васил Золумов
1 място дуети във възрастова категория над 16г. - Константина Калайджиева и Васил Золумов 


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskata-hip-hop-formaciya-zavoyuva-kvota-za-Evropeiski-shampionat-247982
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.