Бургаският хлебозавод произвежда хляб по БДС от 40 години
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 12.04.2011Коментари ()746
© Impact Press Group
Бургаският хлебозавод е един от малкото производители в страната, чиито хляб в продължение на повече от 40 години се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по БДС отпреди 1989 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Качеството на влаганите в него естествени суровини - брашно, питейна вода, хлебна мая и йодирана сол под 1 % и технологията на двуфазно замесване на тестото, отговарят напълно на изискванията на въвежданите в момента от Министерството на земеделието и храните нови държавни стандарти в хляб "България".

От далечната 1968 г. до ден-днешен бургаското дружество "Хляб и хлебни изделия" предлага на съгражданите си качествен и вкусен хляб, което се дължи и на липсата на набухватели, оцветители и консерванти в него. И двата основни вида хляб - "Калина" и "Добруджа", които местният хлебозавод произвежда, се отличават с неповторим аромат, вкус и добра плътност, причина, за което е и извършвания редовен лабораторен контрол на качеството и безопасността на продуктите, които се използват при производството му, завършва съобщението на община Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskiyat-hlebozavod-proizvezhda-hlyab-po-BDS-ot-40-godini-246074
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.