БЧК - Бургас: Много бургазлии предоставят помощ за Япония
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 31.03.2011Коментари ()794
©
Снимка Архив
15 доброволци от общинската структура на БЧК Несебър вече втори ден се обучават как да планират и реализират свои инициативи, каза секретарят на Областната структура на БЧК в Бургас Виолета Радева. "Тази година е обявена за международна година на доброволчеството и нашата областната организация е разработила план с доста инициативи, които ще бъдат реализирани", каза Радева.

За лекциите, които са започнали вчера следобед са поканени външни лектори. Също в духа на оказването на помощ и съпричастност към пострадалите от разрушителното земетресение в Япония, Радева каза че много бургазлии са се обадили да предоставят помощ. Една част се обаждат, за да питат за банковата сметка на БЧК, а други за да предоставят грижа на японски семейства настанявайки ги в домовете си. Засега обаче от японското правителство и посолство в столицата не са се обърнали за такава помощ към червенокръстката организация.

"Ние имаме готовност ако това стане, записваме данните на желаещите да окажат помощ бургазлии и ако на по-късен етап излезе такава нужда ние ще направим връзката с хората", допълни Радева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/BChK-Burgas-Mnogo-burgazlii-predostavyat-pomosht-za-Yaponiya-242507
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.