Утрешният ден е неучебен за учениците в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 13:15 / 28.03.2011Коментари ()653
©
Под мотото "Ден на моя роден град" ще протече 29 март за учениците, обявен за неучебен ден със заповед на кмета на Община Несебър Николай Димитров от 23 март. Освободени от занятия ще са всички училища от цялата община.

Проектът "Ден на моя роден град" е посветен на класирането на Несебър в първата десетица в кампанията  "Чудесата на България". Тази инициатива обедини всички жители и приятели на града и най-вече младото поколение за каузата, наречена "Несебър". Благодарение на ясно изразената гражданска позиция, малки и големи показаха, че всички те могат да отстояват и да се борят за наистина важните идеи.

"Искам да благодаря най-вече на младото поколение за това, че защитихме достойно името на Несебър - градът на църквите", подчерта кметът Николай Димитров на бляскавата церемония в Националния исторически музей на 9 март, когато бяха раздадени държавни пари на първите десет чудеса на България. Тогава градоначалникът получи чек за 1 млн. лв., подписан лично от премиера Бойко Борисов, а сумата ще бъде използвана за реставрация на църквата "Св. Архангели Михаил и Гавраил", с което ще се обогати туристическия маршрут в старинния град.

Участието и третото място на Несебър в кампанията "Чудесата на България" за пореден път показаха, че подрастващите граждани на общината са хора с активно гражданско поведение, хора, обичащи своя град и мотивирани да го пазят и развиват в бъдеще.

В този смисъл утре, на 29 март, в свободния от занятия ден, учениците в община Несебър ще могат да изпращат своите мнения, предложения и идеи за проекти за развитие на инфраструктурата и популяризиране на културно-историческото наследство на своя град на следния имейл: obrazovanie_nessebar@abv.bg. Така те ще изразят своята гражданска позиция за настоящето и бъдещето на града на ЮНЕСКО, а общинска управа ще продължи да работи в посока развиване и укрепване връзката между града и неговите подрастващи жители.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Utreshniyat-den-e-neucheben-za-uchenicite-v-obshtina-Nesebur-241537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.