Съдът спря акция на РДНСК за събарянето на незаконни обекти върху плажа в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 11.03.2011Коментари ()931
Решение на Административния съд в Бургас спря акцията на РДНСК по събарянето на 9 незаконни обекта, построени върху Южния плаж в Несебър. Решението за спиране на процедурата отменя изпълнението на решение на Върховния административен съд. Това поясни директорът на РДНСК Георги Георгиев. Той не пожела да коментира случващото си, но уточни, че спирането е след жалба от страна на концесионера на плажната ивица "Сироко", който до преди дни е отричал, че построените обекти са негово дело. Става дума за огромен паркинг, построен върху пясъчна дюна, пътят към него, както и няколко заведения, които са буквално върху пясъка.

Абсурдите по морето не свършват с това. Кметът на община Несебър Николай Димитров съобщи и за друг казус, с който общината трябва да се справи. Става дума за заведение върху понтон, което се намира на входа на провлака към Стария Несебър. Заведението е известно на всички жители и гости на града. То има категоризация, която общината настоява да разбере как е издадена ог Агенцията по категоризиране, тъй като заведението се намира в " контактната" зона на града, а по думите на кмета не се знае къде се изливат отпадните му води. Друг парадокс отново в Несебър е корабът " Капитан Джак", който се намира във вода, пуснал котва, но според съдия от ВАС, корабът е изправен и дори може да отплава.По думите на кмета, които потвърди и директорът на РДНСК Георги Георгиев, корабът е преминал всички технически прегледи за плавателно средство и във всеки един момент може да вдигне котва и да отплава, въпреки, че се води обект по чл. 56.

От РДНСК ще обжалват решението на Административния съд в Бургас, с което спряха най-мащабната им акция по премахване на незаконни обекти в Несебър.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Sudut-sprya-akciya-na-RDNSK-za-subaryaneto-na-nezakonni-obekti-vurhu-plazha-v-Nesebur-236622
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.