Историк представи в Бургас книгата си, за демографския проблем на страната
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 10.03.2011Коментари ()484
"Събудете се, изчезваме", са думите, с които започва книгата "Третата национална катастрофа". Тя беше представена днес в Бургас от своя автор Костадин Костадинов. Историкът предоставя 60 страници сравнителен статистически материал от последното преброяване на населението през 2001 година. В края са и десет непубликувани досега етнически карти, от които се вижда как българите у нас намаляват с невероятно бързи темпове, за разлика от турския и циганския етнос.

Според историка, ако не се увеличи рязко раждаемостта сред българите и правителството, както и всички след него не вземат моментални мерки, през 2050 година "българите ще бъдем екзотичен елемент в собствената си държава." Костадинов твърди, че по това време ще бъде мнозинство циганското население и стремглавото намаляване на българите е "автогеноцид, който отричаме и се правим, че не забелязваме." Демографският срив е в селата, за разлика от градовете, твърди автора.

В момента двама работещи българи издържат един, докато в нормално работещите социални системи съотношението е 5:1. Костадинов пита какво ще се случи, когато при нарастването на ромското население с такива темпове и изчезването на българското, работещите у нас ще бъдат преимуществено без никакво образование, неграмотни и годни за извършване само на нискоквалифицирана работа и как те ще съумяват да изхранват тогавашните пенсионери.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Istorik-predstavi-v-Burgas-knigata-si-za-demografskiya-problem-na-stranata-236380
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.