Храните, с които ще кажете сбогом на целулита
©
Ако искате да свалите излишните мазнини, може би всички ваши усилия са насочени към упражненията. Но ако искате наистина да редуцирате теглото си, трябва да обърнете внимание най-вече на диетата си, съветват от "Аз жената". В следващите редове ви предлагаме няколко бързи рецепти, които ще ви помогнат по пътя към мечтаната фигура.  

Авокадо, пълнено с риба тон

Необходими продукти:

½ ч. ч. обезмаслено обикновено кисело мляко 

½ ч. ч. нарязана на кубчета целина 

2 с. л. наситнен пресен магданоз 

1 с. л. сок от лайм 

2 с. л. нискомаслена майонеза 

1 ч. л. дижонска горчица 

⅛ ч. л. сол 

⅛ ч. л. смлян пипер 

2 малки консерви риба тон, отцедена

2 бр. авокадо

Комбинирайте киселото мляко, целината, магданоза, сока от лайм, майонезата, горчицата, солта и черния пипер в средно голяма купа; разбъркайте добре. Добавете рибата и разбъркайте добре. Разполовете авокадото по дължина и отстранете костилките. Загребвайте около 1 супена лъжица смес и я сложете във всяка половинка авокадо. Гарнирайте с див лук, ако желаете. 

Време за подготовка: 15 мин 

Общо време: 15 мин 

Порции: 4

Калории на порция: 293, мазнини 20г, въглехидрати 11 г, протеин 23 г

Тост с бял боб и авокадо

За него ще ви трябват:

1 филия пълнозърнест хляб, препечен 

¼ авокадо, пасирано 

½ чаша консервиран бял боб, изплакнат и отцеден 

сол на вкус 

смлян черен пипер на вкус 

1 щипка смлян червен пипер 

Намажете филийката с пюре от авокадо и сложете отгоре бял боб. Подправете с щипка сол, черен пипер и червен пипер. 

Време за подготовка: 5 мин 

Общо време: 5 мин 

Порции: 1 

Калории 230, мазнини 9 г, въглехидрати 35 г, протеин 12 г

Зелева супа за отслабване

Необходими продукти: 

2 с. л. зехтин екстра върджин 

1 глава лук, нарязана

2 средно големи моркова, нарязани 

2 стръка целина, нарязани 

1 средно голяма червена чушка, нарязана 

2 скилидки чесън, смлени 

1 ½ чаена лъжичка универсална подправка 

½ ч. л. смлян пипер 

¼ ч. л. сол 

8 ч. ч. зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий 

1 средно голяма глава зеле, разполовена и нарязана 

1 голям домат, нарязан 

2 с. л. бял винен оцет 

Загрейте олио в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука, морковите и целината. Гответе, като разбърквате, докато зеленчуците започнат да омекват, 6 до 8 минути. Добавете черния пипер, чесъна, универсалната подправка, и сол и гответе, като разбърквате, за 2 минути. Добавете бульон, зеле и домат; увеличете топлината до средно висока и оставете да заври. Намалете топлината, за да къкри, частично покрийте и гответе, докато всички зеленчуци омекнат, още 15 до 20 минути. Свалете от котлона и разбъркайте в оцета.

Време за подготовка: 35 мин 

Общо време: 55 минути 

Порции: 12 порции

Калории 133, мазнини 5 г, въглехидрати 20 г, протеин 3 г


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Hranite-s-koito-shte-kazhete-sbogom-na-celulita-2341235
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.