Бургаският залив в туристическа карта на СПА курортите
Автор: Екип Burgas24.bg 17:19 / 26.02.2011Коментари ()2842
Пред завършване е проектът на съвременна туристическа карта "СПА курорт - Бургаски залив", 2011, съобщиха от Международния търговски и културен център "ГЕОПАН" Бургас.

Картата обхваща общините от големия Бургаски залив - Несебър, Поморие, Бургас и Созопол. Със средствата на картографията и модерния дизайн е съсдадено полезно справочно и рекламно-информационно издание. То онагледява потенциала за СПА, УЕЛНЕС, медицински туризъм и балнеология на Бургаския залив. 

В новата карта, Бургаския залив е показан като най-големия Черноморски център в това переспективно направление.

На последния, 37-и Световен конгрес на международното общество по медицинска хидрология и климатология в Париж, в доклад бе предложено понятието "елепсоид на Асклепий" тъкмо за Бургаския залив. Идеята, че СПА-курорт "Бургаски залив" е истински "елепсоид на Асклепий" се радва на одобрения интерес сред руската балнеоложка общност. На залива е посветен научен труд.

Съвременната карта на СПА курорт "Бургаски залив" е крачка към налагането на запазена марка на залива. Тя се подкрепя от общините Бургас, Несебър, Поморие и Созопол и водещи инвеститори. Тематичната карта представя основните балнеоложки и СПА - центрове. Изданието пряко кореспондира с решението на Съвета на Европа за обявяването на европейските термални коридори и СПА-центрове, и за културни маршрути на обединена Европа.

Източник: в. "Фактор"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskiyat-zaliv-v-turisticheska-karta-na-SPA-kurortite-233375
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.