Защо са ни разядки като хумуса и гуакамолето, когато си имаме нашия катък | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: – кисело мляко - 500 г цедено – сирене - 250 г краве – сметана - няколко лъжици заквасена (на вкус) – червени чушки - 4 - 5 бр. печена капия – магданоз - 1/3 връзка – чесън - 1 - 2 скилидки – зехтин – орехи - смлени Начин на приготвяне: Скълцайте възможно най-ситно чесъна и нарежете на дребни парченца чушките. Объркайте цеденото кисело мляко със сиренето, заквасена сметана на око и по желание 1-2 с.л. майонеза. По-здравословният вариант е да добавите само малко зехтин. Добавете чесъна и чушките и разбъркайте добре. С помощта на лъжица за сладолед сложете по 3 топки в чиния, поръсете щедро със смлени орехи и направете украса на млечната салата от магданоз и маслини. Катъкът с печени чушки е готов. |