Лесни начини да поддържате сърцето си здраво
©
Сърцето е един от най-важните органи в тялото и поддържането на здравето на сърцето е от решаващо значение за цялостното благосъстояние на човека. Сърдечно-съдовите заболявания и критичните сърдечни заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб, засягаща милиони хора. Възприемането на здравословен начин на живот може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания, което води до здраво сърце. Доброто и здраво сърце е от съществено значение за цялостното здраве и дълголетие на човека. С настъпването на празничния сезон е задължително хората да следят здравето на сърцето си.

Д-р Равиндър Сингх, кардиолог, споделя някои от лесните стратегии за поддържане на здраво сърце по време на празничния сезон:

- Упражненията и физическата активност са сред най-важните аспекти на поддържането на здравословен начин на живот. Въпреки че пиршеството с всякакви различни храни може да бъде приятно, важно е да имате предвид здравето на сърцето си, тъй като преяждането може да увеличи риска от няколко сърдечни заболявания. 30-минутно бягане или 45-минутна сесия с бързо ходене на ден може да ви помогне да подобрите метаболизма си.

- Алкохолът е друг фактор, който може да има отрицателно въздействие върху здравето на сърцето ви. По време на всякакви празненства алкохолът е едно от многото неща, с които хората прекаляват. Прекомерната консумация на алкохол може да повиши кръвното ви налягане, причинявайки замайване и сърцебиене. Ограничаването на консумацията на алкохол ще помогне за нивата на кръвното налягане на човек и ще намали риска от хипертония.

- Преди всяко парти или всякакъв вид празник, човек се нуждае от много енергия, за да може да се наслади на всеки момент максимално. Хидратирането и приемането на различни видове протеини ще помогне на човек да възстанови енергията и допълнително ще ви помогне да избягвате други наситени хранителни продукти. Тези наситени храни могат да доведат до високо кръвно налягане и холестерол в кръвта. Яденето на плодове и кисело мляко ще помогне на тялото ви да получи витамините, от които се нуждае.

- И накрая, избягвайте да се излагате на силна и груба музика, тъй като тя засяга сърцето ви. Излагането на звуци с висок децибел може да накара човек да се тревожи. Тревожността може да увеличи сърдечната честота, причинявайки сърцебиене и изпотяване.

Празниците са време на радост и щастие и понякога по време на всичко това хората забравят да се погрижат за цялостното си благосъстояние. От упражнения до здравословно хранене, има много мерки за безопасност, които можете да включите в ежедневието си, за да поддържате здраво сърце.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Lesni-nachini-da-poddurzhate-surceto-si-zdravo-2308157
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.