Избраха "Лекар на годината" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:26 / 20.10.2024Коментари ()1129
© БНР - Бургас
Връчиха наградите "Лекар на годината" в Бургас. Празникът започна с шествие от храма "Св. Йоан Рилски" до Културен дом НХК, в което се включиха десетки бургаски лекари и специалисти.

Кардиохирургът доц. Владимир Корновски спечели наградата в категория "Лекар с най-голям принос за утвърждаване авторитета на лекарското съсловие в Бургас". 

Той получава приза за втори път след като е награден през 2020 година. Д-р Корновски е началник на отделението по "Кардиохирургия" към МБАЛ "Сърце и мозък". Той не успя да присъства на церемонията, а наградата прие неговият колега д-р Николай Игнатов.

Във втората категория "Лекар на бургаските граждани“ наградата получи кардиологът д-р Диян Господинов. Той е началник Интензивен сектор в МБАЛ "Бургасмед“. Д-р Господинов коментира:

"Приемам отличието като едно доверие от страна на пациентите, като оценка за цялата ми работа. Това не е индивидуален приз."

Третата категория е "Любим преподавател – Лекар на Бургас 2024“. Призът спечели д-р Минко Минков, който обучава студентите в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" по анатомия:

"Искам да благодаря на моите студенти, които са ме номинирали. С тях работим вече шест години. Пожелавам им успех!"

В концерта, организиран от Община Бургас, Районна колегия на Български лекарски съюз - Бургас и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, участваха много изпълнители, фолклорни състави и танцови формации, информира БНР - Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izbraha-Lekar-na-godinata-v-Burgas-2305409
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.