Малко съставки – голяма вкусотия!
©
Знаете ли какво е Русенска гозба или "Чушкина манджа"? Ако сте от Русе, може и да не отговаряте. Тази гозба е уникално вкусна и се прави само с 5 съставки. Чушки, мляко, брашно, чесън и олио... забравих за солта, но тя не мисля, че липсва. Това пита известният готвач Иван Звездев и представя ястието.

Необходими продукти:

1 буркан печени червени чушки - 800 грама

1 л прясно мляко

1 глава чесън

6 с.л. олио

4 с.л. брашно

1 ч.л. сол

Ето какви са и стъпките за приготвяне на госбата:

1. Чушките се отцеждат добре от течноста в буркана и режат на ивички.

2. В тенджера се налива олио и се загрява слабо. Слагат се чушките, котлона се увеличава на по - висока степен и пърженето е около 2-3 минути като се бърка периодично.

3. Чушките се изваждат с решетъчна лъжица. Мазнината се поръсва с брашното и запържва до златисто. ​

4. Залива се със студено прясно мляко и се разбърква непрекъснато до получаването на гъста смес. Посолява се и вари минута.Когато сместа е готова, се слагат чушките и ситно нарязан чесън, след което ястието се отегля от котлона и поднася.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Malko-sustavki-golyama-vkusotiya-2301719
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.