Одобриха другите 125 млн. лева помощ за "украинска помощ" за земеделците 
©
Правителството одобри допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. "украинска помощ" за земеделците за 2024 г. Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна", стана ясно от решенията на МС. 

С ПМС от 04.10.2024 г. бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на ДФЗ за 2024 г. за осигуряване на подкрепа в размер на 200 млн. лв. Средствата са изплатени на земеделските стопани от първичното селскостопанско производство и производители на зърнени и маслодайни култури.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Odobriha-drugite125-mln-leva-pomosht-za-ukrainska-pomosht-za-zemedelcite-2299277
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.