Изработват план за укрепване на свлачищната зона между Равда и Несебър
©
Кметът на Община Несебър Николай Димитров  инспектира  текущия по улица "Христо Ботев“ в Равда ремонт на инфраструктурата. В момента се извършва подмяна на тротоарната настилка и бордюрите. Предстои цялостно преасфалтиране на улицата.

"Общината получи  финансиране   от МРРБ  за изработване  на план за укрепване на свлачищната зона между Равда и Несебър.  След  реализацията на брегоукрепването  ще бъде разработен проект за превръщане на  крайморската ивица в пешеходна панорамна алея, осигуряваща достъп до малките плажове в района.  Проектът е важен за  общността от гледна точка на инфраструктурната завършеност на крайбрежието  и развитието на туризма в региона“ – коментира кметът Димитров.

Община Несебър се подготвя за начало на  строителство на нова улица-  "Резвая“,  в Равда.  Строителство на нова инфраструктура бе извършено в  Гюльовца.   Рехабилитирана  е  ул. "Славянска“ и бе извършено  укрепвана на свлачище по ул. "Младежка“- и двете в Обзор. Изградена  е  нова автоматична поливна система за скоро оформените зелени площи по брега на река Двойница и в централния парк. Ремонтира се църквата "Св. Павел и Петър“ в Раковсково. Ремонтирани бяха улици в с. Баня и сградата на кметството в с. Паницово. Извършват се ремонтни дейности на уличната мрежа в с. Тънково.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Izrabotvat-plan-za-ukrepvane-na-svlachishtnata-zona-mezhdu-Ravda-i-Nesebur-2298632
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.