13 ученически отбора се включиха в лагера в Бургас, посветен на изкуствения интелект
13 отбора от различни бургаски училища твориха и търсиха решения чрез изкуствен интелект на въпроси, посветени на екологичната устойчивост. Събитието бе двудневно, а домакин бе Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник“.

Целта на инициативата бе да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години и техните учители да изследват как изкуственият интелект може да допринесе за околната среда.

В рамките на два дни участниците се включиха в интерактивни сесии, лекции и групови задачи от реалния живот от програмите "Умения за иновации“ и "ИИ за младежите“ на Intel, които им помогнаха да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни екологични проекти.

Лагерът нямаше състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и екологична осведоменост.

В края на събитието участниците получиха подаръци и грамоти от зам.-кмета по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/13-uchenicheski-otbora-se-vklyuchiha-v-lagera-v-Burgas-posveten-na-izkustveniya-intelekt-2297671
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.