В Бургас се провежда двудневен иновативен лагер за ползите от изкуствения интелект
Автор: Екип Burgas24.bg 16:16 / 11.10.2024Коментари ()660
©
В Бургас се провежда специализиран иновативен лагер за ученици на тема "Изкуствен интелект за екологична устойчивост“. Събитието е двудневно, 11 и 12 октомври, а домакин е Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник“. Негови организатори са Център за творческо обучение и Община Бургас, с подкрепата на "VIVACOM Регионален Грант“.

Иновативният лагер бе открит от заместник кмета по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, който приветства всички ученици за избора им да участват в събитие, посветено на изкуствения интелект.

13 отбора от различни бургаски училища ще се състезават и творят, за да намерят решения за екологичната устойчивост чрез използване на изкуствен интелект (ИИ).

Целта на инициативата е да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години и техните учители да изследват как изкуственият интелект (ИИ) може да допринесе за екологичната устойчивост.

В рамките на два дни участниците ще се включат в интерактивни сесии, лекции и групови задачи, които ще им помогнат да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни екологични проекти.

През първия ден лагерът включва вдъхновяващи лекции и запознаване с основите на изкуствения интелект и работа по групи по казуси от програмите "Умения за иновации“ и "ИИ за младежите“ на Intel. Специална сесия "Климатична фреска“ ще демонстрира връзката между ИИ и екологичната устойчивост.

В съботния ден отборите ще представят своите проекти пред по-широка публика и ще бъдат наградени за участието си.

Лагерът няма състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и екологична осведоменост. Всички участници ще получат подаръци и грамоти за своето участие.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-se-provezhda-dvudneven-inovativen-lager-za-polzite-ot-izkustveniya-intelekt-2295244
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.