Метеоролог се просълзи в ефир заради онова, което идва след 36 часа
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 08.10.2024Коментари ()396
©
Орландо в момента
След суперурагана "Хелън" САЩ са в очакване на опустошителната буря "Милтън". Заради задаващата се катастрофа за американския щат Флорида, метеоролог на телевизия NBC 6 South Florida се просълзи в ефир.

Джон Моралес описва силата на урагана в понеделник сутринта, когато гласът му трепва.

"Това е невероятен, невероятен ураган! Налягането е паднало с 50 милибара за десет часа“, коментира той, докато показва радарни изображения на въртящата се стихия.

"Съжалявам, това е просто ужасно! Особено за щата Флорида, който е на пътя на бурята "Милтън“, а преди това беше ударен от "Хелън“, казва Моралес почти през сълзи.

Зрителите споделиха емоционалното видео в платформата X. Метеорологът се опитва да овладее емоциите си, докато описва метеорологичния феномен.

"Морето тук е толкова невероятно, невероятно топло“, казва той.

Според него изменението на климата е причина за рекордните температури в Мексиканския залив – от 30 градуса. А топлата вода е "гориво“ за урагани.

Потребители в социалните мрежи коментират, че Флорида се нуждае от молитви.

Много рядко е регистриран мегациклон като "Милтън“. Националният център за ураганите в САЩ съобщи за формирането на урагана северно от полуостров Юкатан (Мексико), а няколко часа по-късно бяха измерени скорости на вятъра от 257 километра в час - буря от най-опасната категория 5.

Според изчисленията "Милтън" се очаква да връхлети западния бряг на Флорида в четвъртък вечерта американско време. Американската ваканционна дестинация е заплашена от един от най-лошите урагани от сто години насам, предупреждават експерти.

Очакват се вълни, високи 5 метра, които според официалните власти цивилните хора няма да успеят да преживеят. Всеки, който откаже да се евакуира, трябва да напише името и рождената си дата на ръцете си - за по-лесно разпознаване.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис вече обяви извънредно положение за 51 от 67-те окръга. Има очаквания бурята да опустоши големи градове в Централна Флорида - като Орландо, който е туристически магнит заради "Светът на Дисни".



Още по темата: общо новини по темата: 504
08.10.2024 »
08.10.2024 »
08.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
06.10.2024 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Meteorolog-se-prosulzi-v-efir-zaradi-onova-koeto-idva-sled-36-chasa-2291171
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.