Министър Павлова представи на синдикати предложенията за бюджет 2025-та
©
Увеличения на средствата по ред пера е заложило Министерството на правосъдието (МП) в проекта на бюджет за 2025 г. за специализираните структури. Проектът е изпратен на Министерството на финансите (МФ). 

Исканията на всички синдикални организации са взети предвид и разходите за силовите дирекции са изведени като приоритет. Това стана ясно днес на работна среща на министъра на правосъдието Мария Павлова с представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюза на синдикални организации в системата на МП, Синдикат "Охрана“, Синдикат на пенитенциарните служители, Синдикат на служителите в МП, Синдикат на служителите в ГДИН и новоучредената Синдикална организация на служителите в Бюрото за защита на застрашени лица (БЗЗЛ). На срещата присъстваха още заместник-министър Михаела Мечкунова, главният секретар на МП Николай Зашев, както и професионалното ръководство на трите специализирани дирекции – Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), Главна дирекция "Охрана“ и БЗЗЛ.

Синдикатите бяха информирани подробно от министър Павлова за параметрите на исканите увеличения. Сред тях са увеличения на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати в служебната дейност; за прослужено време; за храна; за времето на разположение; за  униформено облекло, пътни разходи и др.

Окончателният вариант на проектобюджета за 2025 г. ще бъде изготвен в МФ, последната дума е на Народното събрание.

Министър Павлова информира синдикатите също, че предстои да бъде свикан Съветът за социално партньорство с обновен състав, като в него ще влязат и новите синдикални организации. Представителите бяха запознати и с изготвения проект на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, който пряко касае тяхната дейност.



Още по темата: общо новини по темата: 578
08.10.2024 »
08.10.2024 »
07.10.2024 »
06.10.2024 »
02.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/97 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Pavlova-predstavi-na-sindikati-predlozheniyata-za-byudzhet-2025-ta-2290934
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.