Какво време ни очаква днес?
© Burgas24.bg
Жълт код за силен вятър е обявен в областите София, София област, Враца и Монтана, сочи прогнозата на НИМХ.

Днес в Централна и Източна България ще е предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава. След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13°, а максималните - между 26° и 31°, малко по-високи в районите чувствителни на южен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се увеличи, а привечер и ще превали. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Kakvo-vreme-ni-ochakva-dnes-2285833
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.