Има ли Рената от "Островът на 100-те гривни" мустак?
Вече дори не се учудваме. Жените във всеки риалити формат влизат максимално тунинговани. Страхът от това как ще изглеждаш пред камерата, води някои от тях до доста безумни решения. 

Пример: Ще говорим за едно хубаво младо момиче, което има изградена ценностна система, посветено на духовното, добра домакиня и не лоша спортистка, става дума за Рената от "Островът на 100-те гривни".

Всеки близък кадър на това, иначе много свежо девойче, ни кара да се вглеждаме дали няма мустак. Сянката над горната устна е доста осезаема. 

Решихме да проверим къде сбърка Рената! И защо прекали с филърите в устните?Позоваваме се единствено и само на информация от медицински сайтове.

Филърите в устните представляват инжекционни препарати, използвани за придаване на обем, форма и плътност на устните. Най-често те съдържат хиалуронова киселина, естествено срещащ се в организма полизахарид, който привлича и задържа вода, придавайки на кожата и тъканите хидратация и еластичност.

Филърите за устни са предназначени основно за:

–Подчертаване на контурите на устните.

– Увеличаване на обема при хора с по-тънки устни.

–Попълване на бръчки и гънки около устните.

–Корекция на асиметрии или възстановяване на обем, загубен с възрастта.

Основните съставки на повечето филъри днес са базирани на хиалуронова киселина, която се разгражда естествено в организма с времето. Продукти като Restylane, Juvederm и Belotero са едни от най-популярните марки.

Ефектите от инжектирането на филъри

След прилагане, устните стават по-плътни и оформени. При правилно изпълнение резултатът е естествено изглеждаща пълнота, която подчертава женствеността и младежкия вид на лицето.

Временни резултати: Хиалуроновата киселина се абсорбира постепенно от организма, така че ефектът обикновено трае от 6 до 12 месеца.

Корекции и реверсивност: Ако резултатът не е задоволителен, филърът може да бъде разграден чрез ензима хиалуронидаза, който разтваря хиалуроновата киселина.

И всичко до тук звучи добре, но трябва да сме подготвени и за неприятните последици и рисковете.

Както при всяка козметична процедура, и при поставянето на филъри има възможни странични ефекти и рискове. Някои от най-честите и сериозни последствия включват:

"Мустак" ефект: Прекомерното инжектиране на филър в горната устна може да доведе до неестествено издигане на кожата над устната, което създава впечатление за наличието на "мустаци". Това явление е често резултат от прекалено голям обем филър, поставен неправилно или без съобразяване с естествените пропорции на лицето.

Асиметрия: Ако филърът не е разпределен равномерно, може да се получат асиметрични устни. Това може да изисква корекции, които също крият своите рискове.

Отоци и синини: Подуване и синини около мястото на инжектиране са чести след процедурата и могат да траят от няколко дни до няколко седмици.

Инфекции: Както при всяка инвазивна процедура, съществува риск от инфекция, особено ако не се спазват хигиенните стандарти.

Нодуларни образувания: При неправилно разпределение на филъра или реакция на организма, могат да се образуват възелчета (нодули), които да са болезнени и да изискват лечение.

Алергични реакции: Въпреки че хиалуроновата киселина е биосъвместима, в редки случаи могат да възникнат алергични реакции.

Запушване на кръвоносни съдове: Най-опасното усложнение е, когато филърът попадне в кръвоносен съд, блокирайки притока на кръв. Това може да доведе до некроза (загиване на тъканите), загуба на зрение или други сериозни последици.

За да се намалят рисковете и да се постигнат оптимални резултати, е важно процедурата да бъде извършена от квалифициран специалист, който има опит с инжекциите и анатомията на лицето. Също така, реалистичните очаквания и консултацията с лекар преди процедурата са ключови за избягване на нежелани ефекти като "мустак" ефекта или неестествен вид.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ima-li-Renata-ot-Ostrovut-na-100-te-grivni-mustak-2285165
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.