Световната здравна организация иска да ограничат използването на смартфони
©
Световната здравна организация (СЗО) препоръча на държавите да обмислят въвеждането на мерки за ограничаване на използването на смартфони, подобни на ограниченията върху тютюневите изделия.

Наташа Азопарди Мускат, директор на националните здравни стратегии и системи, каза това в интервю за Politico: "Предвид нарастващите психични разстройства сред европейските тийнейджъри, свързани с игрите и социалните мрежи, този проблем изисква внимание. Това може да се окаже толкова вредно, колкото пушенето“, подчерта специалистът.

Мускат предложи мерките за борба с отрицателните ефекти на технологиите върху младите хора да включват възрастови ограничения за притежаване на смартфони, контрол върху цените на устройствата и забраната им в определени зони, подобно на пушенето на обществени места. Директорът на националните стратегии отбеляза, че може би е време да се помисли къде не трябва да се използват електронни устройства. Според нея неконтролираното използване на смартфони от младите хора може да повлияе негативно на техните академични постижения, психично здраве, общо благосъстояние и производителност на работа.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Svetovnata-zdravna-organizaciya-iska-da-ogranichat-izpolzvaneto-na-smartfoni-2284970
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.