Идва ли края на ол инклузива в Турция?
©
Хакан Йигит Иренгюн коментира пред БТА развитието на туризма в Турция, включително и твърденията за намеренията на представителите на туристическия бранш за преразглеждане на системата "ол инклузив", добила популярност в Турция през 90-те години на миналия век.

Тази система може да бъде постепенно преразгледана, но може и да не бъде преразгледана. Трябва обаче да се изложат причините за евентуално преразглеждане. 

Тази система е въведена за първи път от британска туристическа компания през 30-те години на миналия век, но не постига голям успех. През 50-те години на миналия век френски предприемач създава ваканционен лагер на испанския остров Майорка със система от типа на ол инклузив. 

В Турция за първи път системата е внедрена в хотел "Марко Поло" (в Анталия, през 90-те години - бел. авт.). Тази система има плюсове и минуси, но плюсовете на тази система са свързани с привличането на голям брой туристи. Следователно трябва да използваме тази система. Така че не мисля, че това е система, от която трябва да се отказваме и не мисля, че системата ще бъде премахната.

Той изтъква, че българските туристи са изключително важни за Турция. По думите му най-предпочитаните от българските граждани дестинации са Истанбул, както и градовете в областта Тракия.

Според председателя на ТОМИАД туризмът в Турция все още не се е възстановил напълно след пандемията от КОВИД-19.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Idva-li-kraya-na-ol-inkluziva-v-Turciya-2284881
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.