Лошо му се пише на криминален тип, хванат с много дрога в Бургас
©
С постановление на прокурор мъж с инициали С. Г. е привлечен под наказателна отговорност, че на 11 септември 2024 г. на бургаската улица "Цар Калоян“ е държал с цел коноп с общо тегло над 430  грама на обща стойност над 8 хил. лв. и кокаин с общо тегло над 100 грама на обща стойност над 18 хил. лв. Първоинстанционният съд е взел спрямо обвиняемия мярка за неотклонение “задържане под стража“.

Въззивната инстанция намира за правилна преценката на окръжния съд, че на етапа от воденото разследване по делото са събрани доказателства, които обосновават в достатъчна степен на вероятност тезата на прокурора, че С. Г. може да е извършил престъплението, за което е обвинен.

Апелативните съдии са считат, че е налице и опасност от укриване и извършване на престъпление, което е втората предпоставка за  постановяване на най-тежката мярка за неотклонение. Съдът отчита особеностите на престъплението - вид и количество на наркотиците, начин на извършване на деянието, а също и тежестта на предвидената в закона санкция в съответствие с практиката на ЕСПЧ и посочва, че има риск с поведението си обвиняемият да препятства воденото срещу него наказателно производство, както и да пристъпи закона. По делото има данни за негова предходна съдимост, както и че престъпната дейност, за която се води настоящото разследване, е извършена в рамките на изпитателния срок по предходно осъждане. Въззивният съд посочва, че условията и режимът на изпълнение на домашния арест, каквото е искането на защитата, не биха се явили в достатъчна степен ефективни, за ограничаване евентуални неправомерни прояви на лицето.

Определението на Апелативен съд – Бургас, с което е потвърдена мярката за неотклонение на С. Г., е окончателно.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Losho-mu-se-pishe-na-kriminalen-tip-hvanat-s-mnogo-droga-v-Burgas-2282640
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.