Весело настроение и много танци с фестивала "Ереван в Бургас"
© Община Бургас
Третото издание на ,,Ереван в Бургас" по традиция донесе много настроение, танци и музика в слънчевата неделя. Акцентът в програмата бе цветното дефиле на всички участници по улица" Богориди" , което включи над 130 младежи. Това са самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

"От името на цялото  ръководството на Общината ви поздравявам за чудесното събитие. Когато бургаската арменска общност сподели с нас за тази идея, ние нямахме никакви съмнения относно подкрепата , защото през културния диалог се съхранява идентичността и се създават приятелства. ", сподели в приветствието си Диана Саватева, зам. - кмет" Култура и вероизповедание".

Пред паметника на признателните арменци бяха поднесени венци и цветя, а водещ на събитието бе журналистът и общественик Кеворк Дадурян, който днес празнува имен ден.

Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика, песни и танци, а началото бе поставено с химните на България и Армения.

"Много се радвам да съм сред вас. Виждам как събитието се развива с всяка изминала година. И Най-хубавото е, че арменчета и бългърчета се събират на една сцена." каза в приветствието си Вартануш Топкабашян, редактор на вестник "Ереван“, 

По традиция по време на фестивала бе разположен и благотворителен кулинарен базар, където гостите имаха възможност  да опитат автентична арменска кухня.

" Искам да ви поздравя и да споделя, че в моя живот винаги съм имал подкрепата и предаността на приятели-арменци", каза маестро Стефан Диомов.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програмата за съфинансиране на Фонд Култура.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Veselo-nastroenie-i-mnogo-tanci-s-festivala-Erevan-v-Burgas-2280214
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.