Румен Радев: Крайно време е България да влезе в Шенген. Изпълнили сме всички технически условия за присъединяването ни 
Автор: Екип Burgas24.bg 19:58 / 24.09.2024Коментари ()460
©
Няколко поред правителства - служебни и редовни, работят активно по темата за приемането на България в Шенген и по суша. Крайно време е. България е изпълнила всички технически условия за присъединяването ни към Шенгенското пространство. Това коментира президентът Румен Радев пред медии по време на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"За мен е много важно, че по време на служебното правителство на Гълъб Донев, назначено от мен, стартирахме така важния пилотен проект за охрана на нашата граница, заедно с Австрия. И се надявам всичко това да даде резултат", каза още той.

"И най-вече - разбирането на всички държави членки. За това положихме много усилия, за тяхното разбиране, че охраната на външната граница на Европейския съюз е ангажимент на всички държави членки, а не само на тези държави, които имат тази обща граница", заяви Радев.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Radev-Kraino-vreme-e-Bulgariya-da-vleze-v-Shengen-Izpulnili-sme-vsichki-tehnicheski-usloviya-za-prisuedinyavaneto-ni-2274493
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.